Здравейте днес ще ви покажа как да активирате / деактивирате предупреждението за предпазния колан.
От какво се нуждаете?
VAG-COM диагностичен кабел и софтуер
Така да започваме
Пускате VCDS и избирате Select Control Module - SELECT
След това избирате 17 Instruments.
Тук избираме Coding - 07
Щракваме върху Long Coding Helper
Тук трябва да цъкнете на квадратчето оградено в червено.
Така тук вече активираме модула Seatbelt Warning active/installed Ако няма отметка не е активиран ако има отметка е активиран.
След като вече сте избрали своя избор за настройка, щракнете горе Exit.
Цъкнете сега върху Do It! и сте готови 🙂
😎
Здравейте днес ще ви покажа как да активирате / деактивирате предупреждението за предпазния колан.
8.png
От какво се нуждаете?
VAG-COM диагностичен кабел и софтуерТака да започваме
Пускате VCDS и избирате Select Control Module - SELECT
1.pngСлед това избирате 17 Instruments.
2.pngТук избираме Coding - 07
3.pngЩракваме върху Long Coding Helper
4.pngТук трябва да цъкнете на квадратчето оградено в червено.
5.pngТака тук вече активираме модула Seatbelt Warning active/installed Ако няма отметка не е активиран ако има отметка е активиран.
След като вече сте избрали своя избор за настройка, щракнете горе Exit.
6.pngЦъкнете сега върху Do It! и сте готови 🙂
7.png
Колега опитах се да изтегля по стара версия на програмата, но не ми дава а работя с нея, Опитах 2 по стари (15 и 17та версия)
но ми изписва,че трябва да я ъпргрейдна с по нови. Просто бутоните на версия под 20.1 са неактивни и дефакто става така че не мога да работя 🙁 Ако може да направиш нещо по въпроса с по горните версии ще съм много благодарен.
При мен на голф 5 и версия 21.3 на VCDS/17.Instruments/07 Coding и не ми се появява Long Coding Helper и не мога да си активирам сигнализацията на коланите.
Въобще тая лампичка на таблото никога не ми е светвала.
Привет, при мен излиза различно от снимката меню в помощта. Колата е Passat B8, а версията на VCDS e 22.9
По скоро няма това квадратче оградено в червено. Намирам "Seatbelt Warning deactive", но не иска да направи промяната.
Привет, при мен излиза различно от снимката меню в помощта. Колата е Passat B8, а версията на VCDS e 22.9
По скоро няма това квадратче оградено в червено. Намирам "Seatbelt Warning deactive", но не иска да направи промяната.
Най вероятно нещо е заключено можеш ли да качиш видео или снимки за да видя?
😎
Следващият път, когато имам време да я закача - ще снимам.
Днес опитах отново и се получи! Всичко е ОК и вече няма досаден сигнал за колана 🙂
Промених и броя на комфортния мигач от 3 на 4 премигвания, стойността се прие и запази, но продължава да прави по 3 сигнала вместо 4 ?
Искам да спра и звуковия сигнал при отворена врата и включен двигател или захранване. Някой справял ли се е с това?
Днес опитах отново и се получи! Всичко е ОК и вече няма досаден сигнал за колана 🙂
Промених и броя на комфортния мигач от 3 на 4 премигвания, стойността се прие и запази, но продължава да прави по 3 сигнала вместо 4 ?
Искам да спра и звуковия сигнал при отворена врата и включен двигател или захранване. Някой справял ли се е с това?
Супер ☺️
За мигача и звуковия сигнал при отворена врата можеби днес ако имам 2 часа свободно време ще сляза до колата и ще направя уроци и за тях ☺️
😎
Благодаря, справих се и с мигачите. Ето и последователността от действия, за тези, които се интересуват:
Select Control Module
Select 09-Cent. Elect.
Security Access–16 and Enter code: 31347
Adaptation–10 select Chanel:
IDE04923-ENG116587-Turn signal control-Komfortblinken Blinkzyklen
Въвеждам желан брой напр. 4 и Do it!
След това трябва нулиране на фабрични настройки от менюто на колата, като може да се нулират само за този модул, а не всичките!
d.stoykov
Направих един бърз урок но без снимки виш дали ще се справиш ако не ще прикача и снимки до ден два 🙂
https://vagclub.bg/viewtopic.php?f=60&t=4682&p=12412#p12412
😎
Много благодаря 🙂