Професионални авто бои & консумативи

Всичко за перфектния цвят.

Автобои, индустриални бои, професионални консумативи и прецизна колористика — всичко необходимо за професионален резултат.

🎨 Автобои
🧪 Колористика
🔧 Консумативи
✨ Koch Chemie
РАЗГЛЕДАЙ KOREKCIA.COM →

VAG-COM / VCDS / Ка...

Известия
Изчисти всичко

VAG-COM / VCDS / Как да - активирате / деактивирате предупреждението за предпазния колан

11 Публикации
5 Потребители
0 Reactions
7,122 Видяна
LudFen
(@ludfen)
Публикации: 38
Доверен член
Автор на темата

Здравейте днес ще ви покажа как да активирате / деактивирате предупреждението за предпазния колан.

От какво се нуждаете?
VAG-COM диагностичен кабел и софтуер

Така да започваме

Пускате VCDS и избирате Select Control Module - SELECT

След това избирате 17 Instruments.

Тук избираме Coding - 07

Щракваме върху Long Coding Helper

Тук трябва да цъкнете на квадратчето оградено в червено.

Така тук вече активираме модула Seatbelt Warning active/installed Ако няма отметка не е активиран ако има отметка е активиран.
След като вече сте избрали своя избор за настройка, щракнете горе Exit.

Цъкнете сега върху Do It! и сте готови 🙂

😎

Публикувано : 26/04/2021 2:01 pm
Пламен.У.
(@ae-y)
Публикации: 6
Активен потребител

Здравейте днес ще ви покажа как да активирате / деактивирате предупреждението за предпазния колан.

8.png

От какво се нуждаете?
VAG-COM диагностичен кабел и софтуер

Така да започваме

Пускате VCDS и избирате Select Control Module - SELECT
1.png

След това избирате 17 Instruments.
2.png

Тук избираме Coding - 07
3.png

Щракваме върху Long Coding Helper
4.png

Тук трябва да цъкнете на квадратчето оградено в червено.
5.png

Така тук вече активираме модула Seatbelt Warning active/installed Ако няма отметка не е активиран ако има отметка е активиран.
След като вече сте избрали своя избор за настройка, щракнете горе Exit.
6.png

Цъкнете сега върху Do It! и сте готови 🙂
7.png

Колега опитах се да изтегля по стара версия на програмата, но не ми дава а работя с нея, Опитах 2 по стари (15 и 17та версия)
но ми изписва,че трябва да я ъпргрейдна с по нови. Просто бутоните на версия под 20.1 са неактивни и дефакто става така че не мога да работя 🙁 Ако може да направиш нещо по въпроса с по горните версии ще съм много благодарен.

Публикувано : 28/04/2021 8:07 pm
(@ton4o7601abv-bg)
Публикации: 1
Нов потребител

При мен на голф 5 и версия 21.3 на VCDS/17.Instruments/07 Coding и не ми се появява Long Coding Helper и не мога да си активирам сигнализацията на коланите.
Въобще тая лампичка на таблото никога не ми е светвала.

Публикувано : 09/05/2022 12:43 am
(@d-stoykov)
Публикации: 11
Активен потребител

Привет, при мен излиза различно от снимката меню в помощта. Колата е Passat B8, а версията на VCDS e 22.9
По скоро няма това квадратче оградено в червено. Намирам "Seatbelt Warning deactive", но не иска да направи промяната.

Публикувано : 21/10/2022 5:34 pm
LudFen
(@ludfen)
Доверен член
Автор на темата

Привет, при мен излиза различно от снимката меню в помощта. Колата е Passat B8, а версията на VCDS e 22.9
По скоро няма това квадратче оградено в червено. Намирам "Seatbelt Warning deactive", но не иска да направи промяната.

Най вероятно нещо е заключено можеш ли да качиш видео или снимки за да видя?

😎

Публикувано : 21/10/2022 10:17 pm
(@d-stoykov)
Активен потребител

Следващият път, когато имам време да я закача - ще снимам.

Публикувано : 28/10/2022 12:08 am
(@d-stoykov)
Активен потребител

Днес опитах отново и се получи! Всичко е ОК и вече няма досаден сигнал за колана 🙂
Промених и броя на комфортния мигач от 3 на 4 премигвания, стойността се прие и запази, но продължава да прави по 3 сигнала вместо 4 ?
Искам да спра и звуковия сигнал при отворена врата и включен двигател или захранване. Някой справял ли се е с това?

Публикувано : 29/10/2022 8:58 pm
LudFen
(@ludfen)
Доверен член
Автор на темата

Днес опитах отново и се получи! Всичко е ОК и вече няма досаден сигнал за колана 🙂
Промених и броя на комфортния мигач от 3 на 4 премигвания, стойността се прие и запази, но продължава да прави по 3 сигнала вместо 4 ?
Искам да спра и звуковия сигнал при отворена врата и включен двигател или захранване. Някой справял ли се е с това?

Супер ☺️
За мигача и звуковия сигнал при отворена врата можеби днес ако имам 2 часа свободно време ще сляза до колата и ще направя уроци и за тях ☺️

😎

Публикувано : 30/10/2022 11:19 am
(@d-stoykov)
Активен потребител

Благодаря, справих се и с мигачите. Ето и последователността от действия, за тези, които се интересуват:
Select Control Module
Select 09-Cent. Elect.
Security Access–16 and Enter code: 31347
Adaptation–10 select Chanel:
IDE04923-ENG116587-Turn signal control-Komfortblinken Blinkzyklen
Въвеждам желан брой напр. 4 и Do it!
След това трябва нулиране на фабрични настройки от менюто на колата, като може да се нулират само за този модул, а не всичките!

Публикувано : 30/10/2022 2:07 pm
LudFen
(@ludfen)
Доверен член
Автор на темата

d.stoykov

Направих един бърз урок но без снимки виш дали ще се справиш ако не ще прикача и снимки до ден два 🙂
https://vagclub.bg/viewtopic.php?f=60&t=4682&p=12412#p12412

😎

Публикувано : 31/10/2022 12:57 am
(@axeii40)
Публикации: 1
Нов потребител

Много благодаря 🙂

Публикувано : 09/01/2023 2:54 pm