Предупредителни светлини

Специфични теми за Audi
LudFen
Ефрейтор
Аватар

Автор на темата
Ефрейтор
Мнения: 26
Регистриран на: 06 Яну 2021, 19:39
Благодарил : 2 пъти
 Благодарили: 13 пъти

Предупредителни светлини

Мнение от LudFen »

Продължете да четете, за да научите какво всъщност означават предупредителните светлини на таблото на вашето Audi и какво ще трябва да направите, ако някое започне да свети.
Тази статия се отнася за Audi A3, A4 B7 / B8, A6 C5 / C6, Q5 / Q7.

Има редица причини, поради които предупредителната лампа може да се появи на таблото на вашето Audi. Най-вероятната причина обаче е, че даден компонент не функционира правилно или се нуждае от допълнителна течност или нов филтър. Въпреки че може да се изкушите да игнорирате подобни предупреждения, силно се препоръчва да не го правите. Ако не предприемете действие може да се получи механичен или електрически проблем и тогава вече ще платите стотици, ако не и хиляди левове за ремонт. Ето списък на предупредителните светлини, които могат да се показват на таблото на вашето Audi и какво означават те.

Предупредителни светлини
Електронен контрол на мощността (EPC)

Светлината EPC и Check Engine може да се показва едновременно на вашето табло,
Vw-Polo-EPC-And-Check-Engne-Lght-Problem-Code-P2101.jpg
Vw-Polo-EPC-And-Check-Engne-Lght-Problem-Code-P2101.jpg (36.46 KiB) Преглеждано 1860 пъти
като в този случай най-вероятният виновник е разхлабена електрическа връзка или дефектен сензор (напр. Сензор на Коляновия вал или сензор за смяна на разпределителния вал). Вашето Audi ще премине в режим "АВАРИЕН", за да се предпази от повреда. Очаквайте автомобилът ви да се движи по-бавно, тъй като компютърът му ще го ограничи да се движи прекалено бързо или да достигне твърде много обороти в минута (RPM).


Светлина за контрол на обхвата на фаровете
142420.jpg
142420.jpg (231.39 KiB) Преглеждано 1859 пъти
Ако на арматурното табло се появи предупредителна лампа за контрол на обхвата на фаровете, тогава проблемът най-вероятно е проблем със светлината спрямо проблем със сензора. Собствениците на Audi, които са инсталирали адаптивни ксенони на своите превозни средства, забелязват, че когато един от фаровете не успее да се „адаптира“ или работи през нощта, предупредителната им светлина на фаровете се включва. В този случай трябва да изчистите светлината с VAG-COM.

Малко повече за адаптивните фарове и как да ги оправите : viewtopic.php?f=9&t=6
Публикувай отговор