Fisker трябва да ремонтира над 10 хиляди електрически „джипа“

Време за четене:1 Минути, 3 Секунди

Въпреки, че са изправени пред фалит, Fisker изтегля над 10 000 електрически SUV автомобила Ocean от моделните години 2023 и 2024 поради потенциално опасен проблем с водната помпа.

Проблемът? Дефектната водна помпа може да се повреди и да наруши комуникацията в електрическата система на автомобила. Това предизвиква задействане на функция за безопасност, наречена "limp mode", която силно ограничава подаването на енергия към батерията и осакатява работата на Ocean.

Ето и най-страшната част: режимът "Limp" ограничава скоростта на кросоувъра до едва 10-20 мили в час (16-32 км/ч). Представете си това да се случи на магистрала – ще бъдете опасни за себе си и за другите шофьори. Fisker признава този риск, като заявява, че той може да доведе до опасни ситуации на пътя.

Добрата новина е, че досега не са докладвани инциденти или наранявания, свързани с този проблем. Fisker е разбрал за проблема през ноември 2023 г. и е посочил виновника – самата водна помпа. За да го отстранят, те ще заменят дефектните помпи във всички засегнати автомобили с подобрени версии.

Собствениците могат да очакват да получат уведомления за изтеглянето по пощата през август. Този проблем засяга и Океаните, продавани в Канада и Европа, с което общият брой на изтеглените автомобили в световен мащаб надхвърля 10 000.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Audi се отказва от A5 Coupe и Cabriolet в САЩ
Следваща публикация Tesla мами обикновените потребители с усъвършенстван автопилот за “богоизбрани”
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!