Ясно е колко коли от новата Волга ще се произвеждат годишно

Време за четене:58 Секунди

Производствените обеми на новата Волга, чието производство ще бъде мълзродено от Нижегородския автомобилен клъстер заедно с китайски партньор, ще възлизат на около 100 хиляди бройки годишно.

Това съобщава ТАСС с позоваване на ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Антон Алиханов. „Те (автомобилният клъстер в Нижни Новгород) планират да произведат около 100 хиляди автомобила. Това е приблизителният обем, който впоследствие може да бъде увеличен“, каза министърът.

Ще припомнич, че през май този година, на изложение в Нижни Новгород бяха представени три автомобила, които ще се произвеждат под възродената марка Волга. Гамата на марката се състои от седан от D-клас Volga C40 и два кросоувъра – компактният K30 и средноразмерният K40.

Автомобилите получават оригинален дизайн на предницата; хромирани радиаторни решетки с вертикални ламели с емблеми с характерния елен на групата ГАЗ. Но тези коли, подобно на новите москвичи, са базирани на три модела от китайския автомобилен производител Changan.

Тази китайска марка е представена в Русия от доста широка моделна гама от 14 автомобила, но седанът Changan Raeton Plus и кросоувърите Oshan X5 Plus и Changan Uni-Z, които ще са донори на новите волги, не са официално представени в Русия.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Откриха Mercedes W123 с рекорден пробег от… 7 млн. километра
Следваща публикация Audi се отказва от A5 Coupe и Cabriolet в САЩ
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!