Отново продават Lamborghini-то на Род Стюарт

Време за четене:1 Минути, 5 Секунди

На търг се продава част от автомобилната и музикалната история – Lamborghini Countach LP400 от 1977 г., принадлежало някога на легендарния Род Стюарт.

Представен на сайта Bring a Trailer, този Countach може да се похвали с безспорно интересно минало. Според описанието на търга Стюарт е придобил автомобила по време на австралийското си турне през 1977 г. Този Countach претърпява значителна трансформация в Albert Madikian Engineering в Лос Анджелис. Липсват изчистените линии; добавени са широк комплект, високи предни и задни спойлери и подвижен тарга покрив, което превръща LP400 в почти копие на LP400 S. Емблематичният 3,9-литров V12 обаче остава милостиво недокоснат.

В крайна сметка Стюарт се разделя с автомобила през 2002 г. Следващите собственици, може би с по-традиционен вкус, променят отново колата. Вторият собственик го преоборудва, за да го направи с ляв волан, а третият предприема цялостна реставрация, връщайки на автомобила оригиналния му блясък отпреди модификацията. За щастие единственото отклонение от абсолютната оригиналност е конфигурацията с ляв волан.

Пътуването на Countach включва и внимание към механичната и електрическата част през 2000 г., като кулминацията е цялостно освежаване на интериора през 2022 г. Сервизната квитанция от юни 2024 г. показва сметка от 29 738,13 долара за смяна на течности, запалителни свещи, горивни компоненти и нов шумозаглушител – леко напомняне за разходите за поддръжка, свързани с притежаването на Lamborghini.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Subaru показа най-бързия WRX правен някога
Следваща публикация Suzuki Jimny напуска Европа със специална версия
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!