Тестов пилот на Hennessey катастрофира с 400км/ч

Време за четене:49 Секунди

Компанията Hennessey претърпя ужасяващ инцидент по време на тестове на мощния 1817 к.с., Venom F5. По време на високоскоростен тест с нова аеродинамична настройка в космическия център Кенеди, При скорост от 250 мили/ч или около 400км/ч F5 губи притискателна сила, което води до завъртане и в крайна сметка до катастрофа. За щастие, шофьорът е излзал от останките уплашен, но невредим.

В момента инженерите на Hennessey са в пълен детективски режим и преглеждат данните, за да открият виновника за загубата на притискаща сила. Основателят Джон Хенеси, разбираемо облекчен за безопасността на водача, изказа благодарност както на екипа си за изграждането на толкова здрав структурно автомобил, така и на първите спасители от KSC за бързите им действия.

Точната цел на тези нови аеродинамични изпитания остава забулена в тайна, но като се има предвид мястото на провеждане – космическият център Кенеди – можем да направим някои обосновани предположения. Сигурно е, че Hennessey са се фокусирали върху максималната стабилност при движение по права линия с абсурдни скорости.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Шефът на Koenigsegg потвърди, че Jesko Absolut е вдигнал 500км/ч
Следваща публикация Новият Prelude ще се продава в Европа
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!