Полицай спря автономно такси, за да му състави акт (ВИДЕО)

Време за четене:1 Минути, 14 Секунди

Автономно такси на Waymo предизвика хаос във Финикс, Аризона, след като беше забелязано да се движи в насрещното движение Според полицията във Финикс таксито Jaguar I-Pace Waymo е било забелязано да кара опасно, което е накарало полицай да го спре. На кадрите се вижда как полицаят се приближава до автомобила и открива празно място за шофьора. Прозорецът на автомобила се спуска, но вместо с шофьор, полицаят е свързан с лице от поддръжката на Waymo чрез вградена в автомобила комуникационна система.

Офицерът обяснява ситуацията на представителя на Waymo, който признава за инцидента и казва, че ще проведат допълнително разследване. Въпреки че видеото не разкрива какво е довело до спирането, любопитният наблюдател научава от служителя, че таксито не само се е движило в насрещното движение, но и е преминало през кръстовище в строителна зона, когато служителят е инициирал спирането.

Интересно е, че според полицейските регистри спирането не е довело до издаване на акт, защото, както отбелязва офицерът, "акт не може да бъде издаден на компютър". Първоначално Waymo отказа да коментира инцидента, но по-късно компанията обясни хаотичното шофиране с "несъответстващи строителни знаци", заради които автомобилът е бил "блокиран да се върне в правилната лента" в продължение на 30 секунди.

Това обаче не е единственият случай на тревожно поведение на Waymo във Финикс. Изданието AZCentral, което съобщава за историята, също намери кадри от друг тревожен инцидент с Waymo. Това видео показва отделно такси I-Pace Waymo, което преминава през лентите като пиян шофьор.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Тествахме най-проходимия Ford. Вижте и колко струва у нас
Следваща публикация Nio намекна за увеличаване на цените, ако ЕС приеме митата за китайските коли
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!