Шефът на Ford обеща евтин електромобил до 3 години

Време за четене:1 Минути, 8 Секунди

Изпълнителният директор на Ford, Джим Фарли, обяви, че в началото на 2027 г. на пазара ще се появи нов електромобил с цена около 30 000 долара. Това бюджетно предложение има за цел да направи електромобилите по-достъпни за потребителите и по-печеливши за Ford.

Понастоящем Ford се бори с рентабилността на електрическите превозни средства. За да поправят това, те преместват фокуса от по-големите електрически пикапи и SUV към по-малки, по-достъпни електрически автомобили. Фарли смята, че големите електрически автомобили просто не са рентабилни, което води до забавяне на производството на техните електрически SUV и пикапи.

Фарли подчертава необходимостта американците отново да възприемат по-малките автомобили. Тези по-малки модели се разглеждат като решаващи за намаляване на въздействието върху околната среда, по-широкото приемане на електромобили и по-приятното шофиране. Тази промяна в стратегията е значителна промяна за Ford, традиционно известен с големите си автомобили.

По-рано тази година Ford разкри специален екип, който разработва евтина платформа за електромобили, за да се конкурира директно с BYD и Tesla. Тази платформа е от ключово значение за постигане на рентабилност с новия им електромобил на стойност 30 000 USD. Фарли признава натиска от страна на конкурентите, които вече доминират на пазара на електрически превозни средства в световен мащаб. Той подчертава важността на постигането на рентабилност в рамките на следващите пет години, за да се осигури бъдещето на Ford.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Rivian няма да произвежда коли заедно с VW
Следваща публикация Продажбите на най-големия автомобилен производител в Китай достигнаха рекордни нива
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!