Продажбите на най-големия автомобилен производител в Китай достигнаха рекордни нива

Време за четене:45 Секунди

BYD продаде рекорден брой електрически и хибридни автомобили през второто тримесечие на настоящата година, а като причина китайците посочват по-ниски цени и нови технологии, които са в основата на стимулиране на потребителите.

Информацията е на агенция Bloomberg и според нея, най-продаваната автомобилна марка в Китай е успяла да реализира близо един милион автомобила през горепосочения период и опровергавайки скептиците, които кпитикуваха марката заради бавния старт на годината.

Продажбите бяха стимулирани основно от решението на компанията да намали цените на повечето модели по-рано тази година, жертвайки рентабилността. По отношение на чисто електрическите превозни средства, тримесечните продажби на автомобилния гигант от 426 000 единици го поставят близо до Tesla, която все още се смята за най-големия продавач на електромобили в света.

Tesla, за която анализаторите прогнозират, че ще продаде 441 019 електрически автомобила през второто тримесечие, изпитва спад в продажбите на ключови пазари като Китай и Европа.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Шефът на Ford обеща евтин електромобил до 3 години
Следваща публикация Aston Martin пусна DBX с необикновено вдъхновение
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!