Глобиха жена защото шофира електрически куфар

Време за четене:1 Минути, 4 Секунди

Японка научи по трудния начин, че нейният куфар с електрически двигател се квалифицира като превозно средство според японския закон. Жената е била хваната да шофира своя куфар Airwheel SE3, който изглежда като микс между куфар и скутер и може да се похвали с максимална скорост от 13 км/ч. Според японската полиция това деяние представлява управление на нелицензирано превозно средство, подобно на 50-кубиков мотопед или мотоциклет.

Инцидентът е станал през март, но на жената е повдигнато обвинение едва в края на юни. На следващия ден властите организират пресконференция, за да покажат любопитния "скутер-куфар" и да обявят обвиненията.

Жената, разбираемо объркана, заяви, че "не го е разпознала като превозно средство и не е мислила, че се изисква шофьорска книжка". Важно е да се отбележи, че в Япония не се изискват лицензи за обикновени електрически велосипеди, които могат да развиват скорост до 20 км/ч.

Отговорът според японския Закон за движение по пътищата гласи, че "Всичко, което не отговаря на условията, дори и да прилича на електрически скутер, се счита за обикновен мотопед или автомобил и изисква шофьорска книжка." Законът отива още по-далеч, като пояснява, че "превозните средства, които не отговарят на тези стандарти се подчиняват на правилата за движение в съответствие с тяхната класификация".

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ferrari ще предлага над 15 години гаранция за батерията на своите хибриди
Следваща публикация Koenigsegg разкри причината за изгорялото Jesko в Гърция
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!