Невероятно, но факт: Цените на употребяваните автомобили в Европа падат, но тези на дизеловите остават стабилни

Време за четене:1 Минути, 18 Секунди

Индексът на цените на AUTO1 Group сочи леко увеличение на цените на употребяваните автомобили през юни 2024 година, предвижвайки се от 137.9 през май до 138.2 през юни, което представлява умерено увеличение от 0.2%.

Въпреки месечното увеличение обаче, годишната тенденция продължава да показва низходяща тенденция, като цените на употребяваните автомобили са паднали с 9.2% от юни 2023 г. (152.2) до юни тази година (138.2).

От началото на годината индексът се е променил от 142.0 през януари до 138.2 през юни, което отразява спад от 2.7%. Цените на употребяваните автомобили все още са с 16.6% по-високи от тези преди пандемията от COVID-19, измерени през юни 2019-а, когато индексът беше 118.7.

„През първите шест месеца на 2024 г. има спад в цените на употребяваните автомобили. Това развитие е в съответствие с очакванията на нашите дилърски партньори за тази година, според онлайн проучване, което проведохме сред повече от 5 100 дилъри в края на миналата година, като повечето казаха, че очакват по-ниски цени през 2024 година.

Особено интересно е, че дизеловите автомобили остават изключително стабилни като цена през първата половина на годината “, коментира Мориц Люк, старши вицепрезидент по продажбите и операциите в AUTO1 Group.

Ценовият индекс AUTO1 показва месечната промяна на цените на употребяваните автомобили в Европа. Тя се определя на базата на анализ на повече от 3.6 милиона продажби на автомобили с пробег в цяла Европа. Началната точка за този индекс е януари 2015 година, с базова стойност 100, спрямо която се определят всички следващи стойности.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Mercedes харчи повече от предвиденото за нови модели с ДВГ
Следваща публикация Новата кола на Ким Кардашиян се превърна в интернет сензация
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!