Британци представиха спортна кола, която се зарежда от 10 до 80% за под 5 минути

Време за четене:1 Минути, 11 Секунди

Компанията Nyobolt, която разработва батерии за бързо зареждане, представи прототип на спортен автомобил с невероятно бърза скорост на зареждане. Прототипът може да бъде зареден от 10 % до 80 % само за 4 минути и 37 секунди, което е два пъти по-бързо от повечето съвременни бързозареждащи се електромобили.

Има обаче уловка: прототипът има малка батерия с капацитет 35 kWh. Той е значително по-малък от батериите в други електромобили, което води до ограничен пробег от само 249 км с пълно зарежданеили 193 километра в диапазона 10 – 80%.

Nyobolt признава това ограничение, но го представя като положителен факт. Те твърдят, че малкият дизайн на батерията им позволява както лека конструкция, така и ултрабързо зареждане. Освен това те изтъкват своята технология за батерии от следващо поколение, която използва усъвършенствани материали и дизайн за преодоляване на проблемите с деградацията на батериите. Те съобщават, че батериите им са преминали успешно над 4000 пълни цикъла на зареждане, като са запазили над 80% капацитет, което означава приблизително 965 606 километра употреба.

Самият прототип е базиран на спортен автомобил Lotus и може да се похвали с възможност за бързо зареждане с постоянен ток с мощност 350 kW. Той е проектиран и конструиран съвместно с Callum, за да може потенциално да се произвежда в малки количества. Въпреки че Nyobolt не е потвърдил официалните планове за производство, те твърдят, че биха могли да започнат производство на батерии в малки количества в рамките на една година.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация G-Power напомпа М3 CS до над 700 к.с.
Следваща публикация Фалиралият Fisker обяви сервизна акция за над 12 хиляди коли
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!