Rivian загатна за появата на пет нови модела

Време за четене:1 Минути, 9 Секунди

Rivian има амбициозни планове да добави поне пет нови електрически автомобила към гамата си, разкрити по време на неотдавнашно съобщение относно инвестицията на Volkswagen в Rivian.

Въпреки че конкретните данни са оскъдни, тези планове включват допълнителен автомобил, изграден върху платформата Gen 2, която поддържа преработените R1T и R1S.Потенциално това може да бъде обновен електрически ван за доставки. Освен обявените по-рано модели R2 и R3, Rivian намекна за трети автомобил, базиран на предстоящата им платформа за средноразмерни автомобили. Това поражда спекулации за потенциален, по-достъпен електрически пикап от среден размер. Очаква се доставките на R2 SUV, предвиден за производство в Илинойс с начална цена от 45 000 долара, да започнат в началото на 2026 г. Подробностите за R3 са ограничени, но той е позициониран като по-достъпна опция, която ще пристигне след R2.

Последните три автомобила във визията на Rivian са част от стратегия за "достъпен масов пазар", вероятно разработена чрез съвместно предприятие с Volkswagen. Това партньорство включва значителна инвестиция от страна на Volkswagen, започваща от 1 млрд. долара с потенциал да достигне 5 млрд. долара. Съвместното предприятие се фокусира върху създаването на технологии за електрически превозни средства от следващо поколение.

Rivian очаква инвестицията да подхрани дейността им, включително разгръщането на производството на R2 в Илинойс и на платформата за средноразмерни автомобили в Джорджия. Според тях това ще проправи пътя към финансова стабилност и мащабно производство.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация VW инвестира 5 млрд. долара в Rivian
Следваща публикация Renault представи Grand Koleos с китайски корени
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!