Stellantis обмисля да изнесе производството си от Обединеното кралство

Време за четене:1 Минути, 31 Секунди

Stellantis заплаши да изведе производството на електрически превозни средства от Обединеното кралство. Автомобилният производител твърди, че цената за продажби на електромобили в Обединеното кралство за превозни средства с нулеви емисии е твърде висока.

Обединеното кралство въведе нови изисквания за превозни средства с нулеви емисии, според които всеки автомобилен производител трябва да спазва изискването 22% от продажбите на нови автомобили да са на превозни средства с нулеви емисии, като това трябва да стане до края на 2024 година.

До 2030 г. 80% от продажбите на нови леки автомобили трябва да бъдат превозни средства с нулеви емисии. Управляващият директор на Stellantis за Обединеното кралство, Мария Грация Давино, коментира, че целите на страната за продажби на автомобили с нулеви емисии са нереални.

„Предприехме големи инвестиции както в Ellesmere Port, така и в Luton и още много предстои. Но ако този пазар стане враждебен за нас, ще влезем в преоценка и ще помислим за производство другаде“, каза Давино.

Притесненията на Stellantis произтичат от забавянето на търсенето на електромобили в световен мащаб. Давино посочи, че Stellantis ще бъде принуден да предложи значителни отстъпки за своите превозни средства, за да избегне глобите за неспазване на новите разпоредби.

Изборите в Обединеното кралство ще се проведат на 4 юли, но настоящите Консервативна и Лейбъристка партии показват признаци, че подкрепят новите изисквания за превозни средства с нулеви емисии.

Stellantis е особено загрижен за новите правила за продажба на автомобили в Обединеното кралство, които засягат бизнеса на концерна. Stelantis произвежда малки електрически ванове за няколко марки, включително Vauxhall, Citroën, Peugeot, Opel и Fiat, в Ellesmere Port и Luton.

През 2023 г. продажбите на нови автомобили на Stellantis представляват 11% от общия пазар на Обединеното кралство. Миналата година в Обединеното кралство са продадени близо 216 000 нови коли. Марката Vauxhall представлява над 100 000 от продажбите на нови автомобили на Stellantis.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ford вдигна завесата от новото Capri
Следваща публикация Появиха се снимки на първото електрическо Ferrari
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!