BMW XM ще бъде спряно от производство

Време за четене:1 Минути, 23 Секунди

Този SUV, известен със своето управление и луксозен интериор, както и с противоречивия си дизайн, няма да получи замяна след края на производството си. Информацията за това е на Automotive News.

Първоначално беше планирано XM да бъде заменен от изцяло електрически модел, но сега стана ясно, че това няма да се случи. Производството ще приключи през ноември 2028 година, вероятно поради слабите продажби.

Началната цена на автомобила надхвърля 150 000 долара, което е значително по-скъпо от X5 M Competition, въпреки че XM ускорява от място до сто по-бавно. Освен това в същия доклад се споменава завръщането на BMW Серия 6, което ще се предлага както във версия купе, така и като кабриолет.

Предполага се, че моделът ще се предлага в бензинова, хибридна и напълно електрическа версия. Производството ще започне през юли 2026 година, което почти съвпада с края на производството на Серия 8 в средата на 2026 година.

Един дилър, който говори пред медията но пожела анонимност, заяви, че BMW не очаква масови продажби на тези автомобили, но смята, че е важно да има нишови модели, за да отговори на различните нужди на клиентите.

Комбинацията от SUV и спортни автомобили е част от стратегията на BMW да предлага широка продуктова линия, която отговаря на различни потребителски предпочитания. Докато масовите модели осигуряват по-голямата част от продажбите, нишовите автомобили играят важна роля за привличането на различни сегменти от пазара.

Това потвърждава ангажимента на BMW към иновациите и отговаря на търсенето на изключителни и уникални автомобили. Така бъдещето на гамата на BMW включва както спирането на XM, така и възраждането на Серия 6, отразявайки стратегическите промени в подхода на компанията към производството и маркетинга на нейните автомобили.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация 75-годишен шофьор оцеля след инцидент със скорост 485 км/ч (ВИДЕО)
Следваща публикация Hyundai представи конкурент на Dacia Spring
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!