75-годишен шофьор оцеля след инцидент със скорост 485 км/ч (ВИДЕО)

Време за четене:1 Минути, 12 Секунди

Легендата на драг състезанията Джон Форс оцеля след ужасяваща катастрофа на събитие на PlayNHRA във Вирджиния, САЩ. Форс се насочваше към финалната линия с над 300 мили в час, когато двигателят на неговия автомобил избухна. 75-годишният шофьор спечели първия кръг, но този път беше изпратен в местна болница.

Както можете да видите във видеото, няколко секунди след старта, задната част на колата изведнъж избухва и колата се разклаща силно. Излита на съседната писта, където се намира противниковият болид, след което се блъска в бетонната ограда.

Според репортери Джон Форс е бил в съзнание и е разговарял с персонала на NHRA Safety Safari веднага след катастрофата. Той е транспортиран до най-близкия медицински център за допълнителен преглед в реанимация. Екипът не описва степента на нараняванията му.

Кадрите от тази катастрофа са невероятни. Така наречената забавна кола претърпява катастрофална повреда на двигателя, в следствие на която автомобила се обгръща в пламъци. След удара някои части от колата изхвърчат на трасето, но повечето остават по нея, въпреки че колата вече прилича на купчина от старо желязо. Само защитната рамка остава непокътната.

Форс вече е на 75 години, но не иска да се пенсионира. Това не е първият път, в който Форс оцелява след тежък инцидент. През 2018 г. той беше хоспитализиран след инцидент на Nationals в Аризона. Той също така спечели две от първите осем състезания за сезона и в момента е втори в класирането на NHRA Funny Car. Вижте и видеото.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Porsche показа уникален прототип за тестване на шум
Следваща публикация BMW XM ще бъде спряно от производство
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!