Jeep Avenger със 100 хиляди поръчки в Европа

Време за четене:1 Минути, 11 Секунди

Jeep Avenger се превърна в изненадващ хит в Европа, като до средата на 2024 г. ще надхвърли 100 000 поръчки. Това постижение идва въпреки поетапното въвеждане на различни варианти на задвижване и непрекъснато разширяващата се гама. Още през септември 2023 г. Avenger е получил 40 000 поръчки, което показва оживени продажби на над 60 000 бройки в рамките на една година. За сравнение, годишните продажби на Renegade в Европа обикновено варират между 50 и 80 хиляди единици, в зависимост от годината.

Пуснат на пазара в края на 2022 г., Avenger бележи навлизането на Jeep на пазара на електромобили. Построен върху платформата на Stellantis, той първоначално се предлагаше като изцяло електрически модел. По-късно, през 2023 г., на избрани европейски пазари е пуснат в ограничено количество вариант с двигател с вътрешно горене (ДВГ). Тази версия е оборудвана с 1,2-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор. В края на 2023 г. гамата на Avenger бе допълнително разширена с въвеждането меко леко хибриден (e-Hybrid) вариант. Този вариант комбинира същия 1,2-литров турбодвигател с 48-волтова система, като най-накрая предлага на купувачите избор на автоматична трансмисия.

Скоро бе показан и Jeep Avenger 4Xe, който е планиран да се появи през четвъртото тримесечие на 2024 г. Този флагмански модел ще се отличава с по-мощна хибридна конфигурация с два електрически двигателя, което ще го направи единствената модификация със задвижване на всички колела (AWD) в гамата на субкомпактния SUV.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Hyundai подготвя два нови автомобила за Европа – скъп и евтин
Следваща публикация BMW X5 чества 25 години със специална версия
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!