Tesla обяви три нови модела

Време за четене:1 Минути, 18 Секунди

Наскоро се проведе годишното събрание на акционерите на Tesla, където изпълнителният директор Илон Мъск обяви планове за пускане на серия от нови електрически превозни средства. Той показа изображение на три мистериозни и покрити превозни средства. Мъск не разкри подробности, но отбеляза, че ще бъде нещо невероятно.

Едно от превозните средства, което изглежда по-високо и квадратно, вероятно е ван, който феновете на Tesla наричат ​​„Cybervan“. Tesla вече намекна за навлизане на пазара на търговски или пътнически ванове. Сегментът на електрически ванове в момента се разширява с Ford E-Transit, Ram ProMaster EV, Mercedes-Benz eSprinter и BrightDrop Zevo на General Motors.

Другите две превозни средства под покривалата са с нисък елегантен профил. Едно от тях може да бъде второто поколение Roadster, което Мъск обеща да пусне още през 2020 г., но сега се очаква това да се случи през 2025 година. Според някои експерти обаче, че тъй като Roadster е показван и преди, то тази кола не е включена като предстоящ модел в тази презентация.

Друго възможно превозно средство е роботът-такси Tesla, който Мъск отдавна обеща да пусне на пазара. През април той обяви, че роботът такси ще бъде представен на 8 август. Тази кола трябва да е напълно автономна, без волан и педали.

Също така е възможно едно от тези превозни средства да е така нареченият Model 2, достъпна кола, която ще стои под Model 3 в гамата. Въпреки слуховете за края на разработката на този автомобил, Tesla не е потвърдила спирането на работата по модела, чиято цена според Мъск ще бъде 25 000 долара.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Може и да караме евтини китайски коли: Ако Китай се откаже от субсидиите, ЕС ще премахне митата за електромобили
Следваща публикация Купувачите на автомобили предпочитат механичните бутони и мразят сензорните екрани
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!