Продадоха дизелова 124-ка за 94 хиляди евро

Време за четене:46 Секунди

Един на пръв поглед невзрачен Mercedes-Benz E300 Diesel от 1995 г., с едва 13 400 километра на километража, наскоро надмина очакванията на търг, продавайки се за зашеметяващите 101 000 долара (около 94 хиляди евро) на търга Bring a Trailer.

Този изключително малък пробег е впечатляващ за всеки Mercedes W124, но за E300 с дизелов двигател е практически нечуван. Дизеловият E300, известен с възможностите си на работен кон благодарение на легендарния редови шестцилиндров двигател OM606, известен с това, че натрупва неимоверно голям пробег преди да се счупи.

Продажната цена на този E300 Diesel съвпада с тази на ултраексклузивния E500. Въпреки че E500 e емблематичен за марката, тази контрастна продажба подчертава нарастващата стойност на колекционерските автомобили с малък пробег, независимо от тяхното оригинално изпълнение. В този случай дизеловият E300, който традиционно се цени повече заради практичността, отколкото заради скоростта, доказа, че изключителното състояние може да надделее над всичко останало, дори когато се сравнява с високопроизводителен вариант.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ентусиасти превърнаха Daewoo в … Pagani Huayra (ВИДЕО)
Следваща публикация Стартират продажбите на новото M3 у нас (БГ ЦЕНИ)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!