Китайски автомобилен производител, представен и у нас, започна да използва хуманоидни роботи за сглобяване на автомобили

Време за четене:59 Секунди

Производителите на автомобили отдавна използват роботи за изпълнение на сложни задачи в своите производствени съоръжения. Неотдавнашна нововъзникваща тенденция обаче е свързана с въвеждането на хуманоиден робот.

Най-добрият такъв е разработен в Китай и е готов да изпълнява различни задачи като проверка, сглобяване и логистика в автомобилните заводи на Dongfeng. роботът вече работи в цеховете на компанията.

Индустриалният робот, предоставен от китайската Ubtech Technology по споразумение с Dongfeng Liuzhou Motor, се нарича Walker S. Той е висок 1.7 метра и има човешки пропорции.

Във фабриката той ще изпълнява различни функции, включително проверки за безопасност на коланите, оценки на качеството на корпуса, както и етикетиране на готовите продукти. В допълнение, той може да работи в сътрудничество с други автоматизирани машини, за да се справя с по-сложни производствени задачи.

Walker S е оборудван с 41 високоефективни сервомотора, както и с редица усъвършенствани сензори за сила, зрение и слух. Тези характеристики му позволяват ефективно да контролира околната среда и да взаимодейства както с хора, така и с машини.

Според представители на Ubtech Technology Walker S използва усъвършенствани алгоритми за управление, които му позволяват ефективно да взаимодейства с централната система на завода и да предава данни в реално време.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Китайците отказват да купуват автомобили от Европа
Следваща публикация Между Toyota и Lexus: Премиум семейният кросоувър Crown Signia навлиза на пазара
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!