General Motors сравнява Corvette с Ferrari SF90

Време за четене:56 Секунди

Chevrolet ще разшири гамата на Corvette с модела Zora. Неотдавнашни наблюдения в близост до съоръжение на GM в Охайо подсказват, че в процес на разработка е сериозно бърз и иновативен автомобил.

Група маскирани Corvette са били забелязани в процес на тестване, което е породило спекулации, че това може да е дългоочакваният Zora. Първоначално се смяташе, че тези прототипи са варианти на ZR-1, но по-внимателният поглед подсказва нещо различно.

Говори се, че Zora ще разполага с двигател с два турбокомпресора и електрически двигатели на предния мост, създавайки хибридна конфигурация. Тази електрифицирана конфигурация звучи забележително подобно на Ferrari SF90 Stradale. Възможно ли е това да е причината Corvette да се сравняват с италианския жребец?

Това не би било изненадващо. Още през 2020 г. изтеклата пътна карта за Corvette C8 се оказа в по-голямата си част точна, като Z06 се появи през 2022 г., а E-Ray (бивш Grand Sport) последва през 2023 г. Очаква се ZR-1 да дебютира по-късно тази година. При този опит Zora може да е следващият на опашката. Сравнителната сесия на Zora с SF90 подсказва, че Chevrolet се готви за солидна мощност.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Mercedes не успя да скрие новата S-Klasse
Следваща публикация Китайците отказват да купуват автомобили от Европа
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!