Огромен скандал около пет от най-големите японски марки

Време за четене:1 Минути, 47 Секунди

Японската автомобилна индустрия бе разтърсена от огромен скандал, след като Министерството на транспорта в страната разкри серия от нарушения в процедурите за сертифициране. Това разкритие нанася съкрушителен удар върху репутацията на индустрията, особено на Toyota, която е изправена пред поредния скандал с тестовете само няколко месеца след като подобни проблеми засегнаха нейните дъщерни дружества.

Разследването на министерството разкри широко разпространени нередности в пет големи автомобилни производители: Toyota, Mazda, Honda, Suzuki и Yamaha. Според материал на колегите ни от Automotive News Europe тези нередности включват подправяне на тестови автомобили, като производителите са били хванати да модифицират автомобили, използвани при краш тестове, за да постигнат по-добри резултати.

Неправилно представяне на данните от тестовете, фалшифициране или манипулиране на данните от тестовете за шум и емисии, за да се спазят регулаторните стандарти.Неразрешени методи за изпитване, извършване на тестове при нестандартни условия или неполучаване на подходящи разрешения за отклонения от официалните процедури.

Този скандал хвърля силно внимание върху Toyota, която вече е подложена на огромен натиск от страна на акционерите. Компанията наскоро преживя подобни скандали в дъщерните си дружества Daihatsu и Hino Motors, което повдига въпроси за корпоративната култура, позволила подобни нарушения да станат нещо обичайно.

Проблемите на Toyota не свършват с това. Разследването на министерството доведе до спиране на продажбите на три нейни модела поради неадекватни тестове за безопасност. Този ход налива масло в огъня на недоволството на акционерите, като мнозина призовават ръководството да понесе отговорност за системните проблеми, довели до тази криза.

Министерството зае проактивна позиция, като изиска цялостно разследване от всички замесени компании. Тези разследвания ще се задълбочат в степента на неправомерното провеждане на тестовете и ще изискат от производителите на автомобили да докладват за резултатите от тях. Междувременно Toyota спря производството на засегнатите модели и се бори да получи отново одобрение за сертифициране от министерството.

Последиците от този скандал вероятно ще бъдат мащабни за японската автомобилна индустрия. Забавянето на производството е почти сигурно, тъй като компаниите преработват процедурите си за изпитване и решават проблемите със съответствието. По-важното е, че репутацията на индустрията по отношение на качеството и надеждността е значително засегната, което може да повлияе на доверието на потребителите и на данните за продажбите.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Nissan няма да инестира повече в нови ДВГ
Следваща публикация Наводнение затрудни производството в завод на Audi
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!