Stellantis може да произвежда бензиновия Fiat 500 в Италия

Време за четене:1 Минути, 0 Секунди

Емблематичният модел 500 на Fiat може би скоро ще се сдобие с бензинов брат. Според информация на доставчици споделена от Il Corriere della Sera главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес може да обяви плановете си за мека хибридна версия на електрическия 500e още днес.

Този ход би бил голяма сделка за завода на Stellantis в Мирафиори, Италия, като потенциално би увеличил значително производството. До момента бензиновият 500 (пуснат на пазара през 2007 г.) се произвежда в Полша, където производството му вече приключи.

Моделът 500e е изграден върху платформа, разработена специално за електрически автомобили. Използването на тази платформа за модел с бензинов двигател, дори с лека хибридна система, е необичайно.

Доставчиците разкриват, че са получили заявки от Stellantis Италия за увеличаване на производството на 500, като целта е да се произвеждат 200 000 единици годишно. Тази новина следва предишното искане на Stellantis от март за увеличаване на производството на електрическия 500e в Мирафиори до 175 000 единици годишно, което е значителен скок спрямо производството през 2023 г.

Макар че електрическият 500e изглежда е основният фокус, потенциалното въвеждане на мекахибридна версия подсказва, че Stellantis може да предприеме двустранен подход, за да задоволи по-широк кръг от потребителски предпочитания в развиващия се автомобилен пейзаж.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Lucid тръгва по стъпките на Tesla: Съкращават се около 400 служители
Следваща публикация Toyota GR ще прави коли с ДВГ, докато това е възможно
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!