Lucid тръгва по стъпките на Tesla: Съкращават се около 400 служители

Време за четене:54 Секунди

Lucid Motors е в процес на преструктуриране, което ще доведе до намаляване на работната сила с приблизително 6%, или около 400 служители. Тази новина идва покрай предишните усилия на компанията за оптимизиране на ефективността.

Lucid очаква да завърши съкращенията до края на третото тримесечие, като ще понесе разходи, свързани с обезщетения за напускане, преход към обезщетения за служителите и корекции на компенсациите на базата на акции. Общите разходи се оценяват на до 25 млн. долара.

В имейл до служителите главният изпълнителен директор Питър Роулинсън призна трудността на решението. "Да освободим талантливите членове на нашия екип е трудно и това е решение, което не взехме лесно", заявява той. Въпреки това Роулинсън подчерта необходимостта от контрол на разходите, особено в момент, когато компанията се подготвя за пускането на SUV Gravity – ключов продукт за приходите, който все още не е в производство. Според съобщенията съкращенията ще засегнат длъжностите на всички нива, включително ръководството и мениджмънта на средно ниво".

Този ход отразява продължаващите усилия на Lucid за рационализиране на операциите и осигуряване на финансова стабилност по време на ключов етап на растеж.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ето как изглежда BMW 507 през 2024-та година
Следваща публикация Stellantis може да произвежда бензиновия Fiat 500 в Италия
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!