Bugatti ще строи бензиностанции по домовете на собствениците, ако това е нужно

Време за четене:1 Минути, 7 Секунди

Главният изпълнителен директор на Bugatti Мате Римац потвърди подкрепата си за двигателите с вътрешно горене (ДВГ) по време на срещата на върха на FT Future of the Car. Римац не се притеснява от потенциалните забрани за производство на тези двигатели след 2035 г., като заяви, че Bugatti ще продължи да ги произвежда, дори ако това означава да бъде глобен. Той дори лансира идеята за инсталиране на частни бензиностанции, захранвани със синтетично гориво, в домовете на клиентите.

Тази позиция се откроява в момент, когато автомобилната индустрия се движи към електрификация. Въпреки това Римац, който току-що представи новия мощен двигател V16 на Bugatti, не е готов да се откаже от бензина. Той съобщи, че на срещата на върха, цитиран от AutoExpress, е заявил, че не виждат причина да спрат да произвеждат тези автомобили, тъй като са инвестирали в нов двигател.

Римац признава потенциалните санкции за производството на автомобили с ДВГ след крайния срок, но не изглежда твърде притеснен. За да се справи с проблема с по-малкия брой бензиностанции в едно бъдеще, доминирано от електромобили, той предлага решение: домашни бензиностанции със синтетично гориво за собствениците на Bugatti. Това не е напълно нереалистично – компаниите вече предлагат услуги за зареждане на гориво по домовете, а с нарастването на домашното зареждане на електромобили визията на Римац може да представлява бъдеще, в което едновременно съществуват и електрически, и бензинови автомобили.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация BMW Skytop Concept дебютира с вдъхновение от миналото
Следваща публикация Cybertruck заседна в пясъка, наложи се друг пикап да го изтегли (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!