Внимание, вратите се отварят: електрическите Volkswagen-и имат нов проблем

Време за четене:53 Секунди

Неприятен и доста опасен дефект е открит в електромобилите Volkswagen ID4, произведени през периода между 2021 и 2023 година. Оказва се, че вратите на автомобила могат да се отварят сами – дори по време на шофиране.

Тези модели се предлагат официално и в Бэлгария, но към момента за проблема аламрира единствено асоциацията NHTSA – американският регулатор за пътната безопасност, от където заявяват, че са получили една дузина оплаквания за това странно поведение на вратите.

Освен този опасен проблем, собственици на ID4 имат и други оплаквания, които включват дръжките на вратите, които се заключват против волята на водача и пътниците. Понякога не можете да влезете или излезете от колата.

Проблемът може да засегне около 50 хиляди електрически превозни средства. Засега няма съобщения за пострадали, но за VW това при всички случаи е неприятен сигнал, който трябва да бъде решен в най-кратки срокове.

Експерти напомнят, че от Волфсбург трябва да са особено внимателни с този американски орган, защото добре помним, че грандиозният скандал „Дизелгейт“, който засегна автомобилите на марката по целия свят, започна именно от Съединените щати.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Новият парфюм на Nissan: Аромат на гуми и черешов цвят
Следваща публикация Honda актуализира американския Civic
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!