Jeep Avenger получава най-важната “екстра”

Време за четене:1 Минути, 42 Секунди

Присъствието на Jeep Avenger на европейския пазар се характеризира с разнообразни възможности за задвижване, които отговарят на предпочитанията на взискателните купувачи с електрически, хибридни и двигатели с вътрешно горене. Въпреки многофункционалността му обаче, една забележителна липса е опцията за задвижване на четирите колела – отличителна характеристика, която е синоним на марката Jeep. Този недостатък ще се промени с предстоящата поява на новия Jeep Avenger 4xe, чието пускане на пазара е планирано за по-късно тази година.

За разлика от колегите си в линията 4xe, Avenger 4xe използва различен подход, включвайки усъвършенствана 48-волтова мека хибридна система. Тази система интегрира двигател с вътрешно горене с мощност 134 к.с. с два електромотора с мощност 28 к.с., в резултат на което се получава задвижващ агрегат, който съчетава ефективност с производителност. Забележително е, че единият от електромоторите е интегриран в шестстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, което подобрява цялостната динамика на задвижването.

Отличителна характеристика на Avenger 4xe е патентованата от Jeep технология "power looping", която гарантира, че мощността се разпределя към всичките четири колела независимо от състоянието на заряда на батерията. Тази възможност подобрява сцеплението и стабилността на автомобила, особено при труден терен или неблагоприятни метеорологични условия. Освен това Avenger 4xe може да се похвали с възможността да работи само на електрическа енергия при ниски скорости, осигурявайки безшумно шофиране в градска среда.

Макар че подробните данни за Avenger 4xe засега са оскъдни, предварителните визуализации, публикувани от марката, дават представа за неговия външен дизайн. Преработената предна част, напомняща на концептуалния Avenger 4×4, представен на автомобилното изложение в Париж през 2022 г., излъчва внушително присъствие на пътя.

При обсъждането на значението на Avenger 4xe Ерик Лафорж, ръководител на Jeep в Европа, подчертава ключовата му роля за развитието на наследството на марката. Той подчертава как новият модел безпроблемно съчетава компактността и гъвкавостта на Avenger с възможностите за движение по всякакви терени, предоставени от системата за задвижване на всички колела. Според Лафорж Avenger 4xe представлява нова глава за Jeep, предлагайки несравними възможности и динамично изживяване при шофиране, което олицетворява етоса на марката за свобода и приключения.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Снимаха наточената Tesla Model 3 (ВИДЕО)
Следваща публикация Moto Expo 2024 ще бъде домакин на над 20 премиери от най-популярните японски брандове
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!