Bugatti Bolide използва най-големите карбонови спирачки на Brembo

Време за четене:56 Секунди

Bugatti наскоро представи своя хиперкар за писта Bolide с впечатляващ набор от 21 изображения. Едно конкретно изображение се откроява, предлагайки поглед към огромната мощност и скорост на тази забележителна машина. С изумителните 1826 конски сили под капака, Bolide изисква спирачна система с ненадмината сила, за да укроти свирепото си ускорение.

Задачата да осигури тази огромна спирачна сила е на Brembo, известна с опита си в областта на високоефективните спирачни системи. Bolide е оборудван с авангардна карбонова конфигурация, включваща осембутални моноблок съпорти отпред и шестбутални отзад, като всички те са щателно изработени от алуминий с никелово покритие. Закрепването на тази страховита конфигурация е с 390- милиметрови карбонови дискове в четирите ъгъла, с малко по-дебели накладки и ротори отпред, допълнени от четири накладки на всяко колело. В резултат на това съчетание се получава най-голямата карбонова спирачна система, разработвана някога от Brembo, която осигурява спирачна ефективност, равна на технологията, използвана в състезателните автомобили LMDh и Formula 1.

Марио Алмондо, главен оперативен директор на Brembo, размишлява върху уникалните предизвикателства, пред които е била изправена разработката на спирачната система за Bugatti Bolide, като я описва като вълнуващо и удовлетворяващо начинание.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ineos представи електрически всъдеход
Следваща публикация Продава се единственото „комби“ на Rolls-Royce
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!