Volkswagen, Renault и Peugeot правят общ “народен” електромобил

Време за четене:1 Минути, 21 Секунди

Трите големи автомобилни производителя обмислят сливане, за да останат в играта на фона на силната конкуренция от страна на Tesla и китайските компании, всички от които се опитват да произвеждат евтини електрически автомобили.

Volkswagen, Renault и Stellantis обмислят евентуално сливане за създаване на по-евтини електрически автомобили, опасявайки се, че това е единственият изход.

Карлос Таварес, главен изпълнителен директор на Stellantis, каза пред Automotive News Europe, че е напълно наясно, че в бъдеще компаниите, които не могат да устоят на китайската конкуренция, ще изпаднат в много затруднено положение“.

Идеите, които се разглеждат от трите големи европейски производителя, варират от „обединяване на ресурси за развитие до обединяване на компании отвъд европейските граници, за да се конкурират по-добре в промяната на играта“. Според източници обединението ще се случи в близко бъдеще, до няколко месеца.

2024 г. създаде поредица от препятствия, които повлияха на продажбите на електрически автомобили, а автомобилните производители казват, че не са подготвени за новите условия.

Да, някои правителства намалиха или премахнаха стимулите за електрически превозни средства. Следващото предизвикателство са по-строгите правила за емисиите, които ще влязат в сила в ЕС през следващата година.

Главният изпълнителен директор на Renault Лука де Мео предложи създаването на "Airbus of autos" – обединяване на ресурси от Германия, Франция, Испания и Великобритания – за да се конкурират с китайците.

Неговата идея е да обедини в една нова компания трите най-големи производители на автомобили в Европа, за да създават евтини електрически автомобили и да ги надграждат голям мащаб.

По-непотвърдена официално информация Volkswagen, Stellantis и Renault вече работят върху нови електрически автомобили на цена под 25 000 евро.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Fiat е най-продаваният бранд на Stellantis за 2023-та
Следваща публикация Отново дефект, този път в 250 000 Mercedes-а
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!