Volkswagen показа необикновено кабрио с 4 врати

Време за четене:1 Минути, 25 Секунди

Volkswagen Бразилия представи забележителен проект, който включваше трансформирането на седан Virtus в кабриолет – постижение, осъществено от специален екип от 30 инженери за забележително кратък период от шест седмици. За тези, които не са запознати, Virtus по същество е седан, получен от платформата на Polo.

Този седан-кабриолет може би е направен по случай очакваното посещение на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва в завода на Volkswagen в Сао Бернардо до Кампо в Сао Пауло. Въпреки че терминът "кабриолет" може да предизвика образи на сгъваем покрив, важно е да се отбележи, че нито едно от публикуваните изображения не изобразява Virtus с покрив. Независимо от това автомобилът е претърпял значителни промени, които надхвърлят простото премахване на колонките.

Междуосието на автомобила е удължено, в резултат на което задното отделение е по-просторно, макар и да се налагат корекции за приспособяване към измененията, включително промяна на размера на резервоара за гориво. Освен това, след премахването на покрива, укрепването на каросерията става наложително, за да се гарантира структурната цялост и безопасността. Между предните и задните седалки е монтирана напречна греда, която не само служи за безопасност, но и осигурява удобна дръжка за пътниците отзад при изправяне.

Тази неконвенционална итерация на Virtus с открит покрив се присъединява към прочутата поредица от автомобили, претърпели модификация от Volkswagen Бразилия за президентски посещения. Той следва стъпките на емблематични модели като Fusca/Beetle (1959 г., 1993 г.), Polo Sedan (2003 г.) и Fox (2005 г.). По време на очакваната обиколка на територията на завода президентът ще има уникалната възможност да се запознае лично с този отличителен седан.

След изпълнението на церемониалните си задължения кабриолетът Virtus ще намери постоянно място в музея на историческите автомобили, разположен в рамките на заводския комплекс.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Един от първите произведени Hummer EV се продава у нас
Следваща публикация Ferrari тества Tesla Model S в своята фабрика (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!