Колко и какви нови BMW-та са купили българите през миналата година

Време за четене:1 Минути, 15 Секунди

През изминалата 2023 година автомобилните производители започнаха да преодоляват кризите, които затрудняваха, както производството, така и доставката на нови автомобили. Това се е отразило добре и на BMW в България, като компанията отчита ръст от 35% при продажбата на нови автомобили, доставяйки точно 1 456 нови коли от баварската марка у нас през изминалата година. Употребяваните такива, които марката официално продава в България с гаранция пък са 466, а там ръстът е 45%.

Най-продаваните нови BMW-та за 2023-а по модели

Очаквано за "родната картинка" разпределението на тези коли е обърнато повече към кроосувърите, като те заемат първите три места. На челната позицията се нарежда Х7 със 238 доставки, следвано от Х5 със 197 и Х1 със 171 доставки. Новата топ лимузина на баварците 7er се нарежда на четвъртата позиция със 130 продажби. С трицифрен резултат е и Х3 – 123 доставки, а изненадващо Х6 е на седма позиция с 67 продажби. Ето и останалите.

Бензиновите и дизеловите модели все още са на почит у нас

Като на тук на всичката електрификация в ЕС, в България все още дизелът е водещ със съответно 37%, докато бензиновите BMW са с дял от 34%. електрическите автомобили заемат 14%. Тук можем да отбележим, че шестаците остават любими двигатели за клиентите и са избор за точно половината купувачи.

Друга интересна статистика е за цветовете, които клиентите у нас избират за новите си BMW-та. Изненади няма, като първата позиция е за черния цвят, а останалите доминиращи са сив металик и бяло.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ferrari тества Tesla Model S в своята фабрика (ВИДЕО)
Следваща публикация Mini произведе последния Clubman
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!