VW Group планира да пусне много евтин електрически кросоувър

Време за четене:48 Секунди

Volkswagen Group възнамерява да пусне много достъпен електрически кросоувър през втората половина на настоящото десетилетие. Това каза Пиюш Арора, главен изпълнителен директор на местното подразделение на компанията. Новият електрически автомобил ще изисква значителна инвестиция от няколкостотин милиона долара.

„Работим активно върху създаването на достъпна електрическа кола. Ние анализираме коя платформа на VW Group е най-добре адаптирана за създаване на компактен електрически SUV, който да е възможно най-евтин “, казва Арора.

Първоначално това най-евтино електрическо VW ще бъде пуснато в Индия, а анализаторите смятат, че: „Разпространението на електрически автомобили в Индия няма да бъде достатъчно бързо, за да оправдае инвестицията, така че компанията обмисля възможността за износ на този продукт и на останалите глобални пазари“.

Но към момента автомобилният производител обмисля износ на новото електрическо превозно средство за страните от Югоизточна Азия, страните от Персийския залив (GCC) и Северна Африка. Не е ясно дали това превозно средство ще се появи в Европа и респективно у нас.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация UAZ модернизира всичките си автомобили
Следваща публикация Dogde представя новия Charger през март
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!