Сервизна акция за Cybertruck

Време за четене:1 Минути, 16 Секунди

Само няколко месеца след пускането на Tesla Cybertruck на пазара, той е изправен пред първата си сервизна акция. Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) е издала заповед за изтегляне на близо 2,2 милиона автомобила Tesla, произведени между 2012 и 2024 г., което включва всеки Cybertruck, поради недостатъчно големи предупредителни светлини на таблото.

В известието за изтегляне се посочва: "На арматурното табло е показан неправилен размер на шрифта за предупредителните светлини за спирачка, паркиране и антиблокираща спирачна система (ABS)" като нарушение на федералните стандарти за безопасност на моторните превозни средства. Това изтегляне от пазара засяга общо 2 193 869 Tesla, което по същество обхваща почти всички Tesla, продавани някога в САЩ.

Забележително е, че изтеглянето се отнася до Tesla, включително Cybertruck, които разчитат на екрани вместо на аналогови уреди. Собствениците, засегнати от изтеглянето, няма да имат нужда да посещават сервизи на Tesla, тъй като компанията решава проблема чрез актуализация по въздуха (OTA), за да отстрани недостатъчно големите предупредителни светлини. NHTSA съобщава, че тези актуализации вече се доставят на засегнатите автомобили.

Изтеглянето обаче повдига съмнения по няколко причини. Първо, засегнатите превозни средства са от 2012 г., което означава, че предупредителните светлини са били с неточен размер в продължение на повече от десетилетие. Възниква въпросът как Tesla е пренебрегнала този проблем в продължение на 12 години. Освен това моментът, в който NHTSA е изпратила известието, поражда въпроси защо на регулаторния орган е отнело толкова време да установи проблема. Освен това съществува ли изобщо законов минимален размер на шрифта за предупредителните светлини.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация BYD показа електрически кросоувър за 25 000 лв.
Следваща публикация Ferrari се похвали с рекордни продажби
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!