Новият Nissan Qashqai се появи на пътя

Време за четене:1 Минути, 37 Секунди

През 2024 година Nissan ще пусне актуализирана версия на компактия си кросоувър Nissan Qashqai . Фотошпиони вече го забелязаха по време на пътни тестове в Испания. Автомобилът е с минимален камуфлаж, но повечето промени са видими.

Nissan произвежда Qashqai от 2006 г. В момента се предлага третото му поколение (от 2021 г.). Новото поколение на този кросоувър няма да се появи скоро (ако изобщо се появи), но още тази година ще бъде възможно да се закупи актуализираната му версия.

Въз основа на снимките можем да заключим, че този нов продукт ще прилича на електрическия кросоувър Nissan Ariya, горната и долната част на фаровете на който са разделени. Освен това Qashqai ще има нова решетка, нови брони и нови стопове.

Няма нужда да чакате сериозни промени в интериора, с изключение на евентуална актуализация на мултимедийната система. Но със сигурност в салона ще се появи нов централен екран, по-голям от сегашния.

Qashqai в топ оборудването си трябва да разполага с 12.3-инчов цифров инструментален панел и с 12.3-инчов централен сензорен екран (7-инчов и 8-инчов при Visia и Acenta от началното ниво).

Все още не е известно точно какви промени ще настъпят в двигателната гама. Както и досега, ще има версия с хибриден двигател e-Power. Но 1.3-литровият хибриден силов тракт може да бъде премахнат от линията, заради екологичния стандарт Euro-7. Но тази информация все още не е официално потвърдена.

Възможно е новият трицилиндров 1.2-литров двигател, с който в момента е оборудван с Renault Austral, да се появи в двигателната гама на Qashqai. Nissan ще представи официално обновения Nissan Qashqai в близко бъдеще. Веднага след това ще бъде пуснат в продажба. Все още не се знае колко ще струва.

Припомняме, през ноември 2023 г. компанията Nissan официално обяви, че Qashqai ще бъде заменен от електрически кросоувър, който ще бъде изграден на базата на концепцията Hyper Urban. Този нов електрически кросоувър ще бъде пуснат в продажба през 2027 г.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Toyota отново обнови Hilux
Следваща публикация BYD смята Tesla за свой добър партньор в борбата с ДВГ
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!