Новото Bugatti пристига в средата на тази година

Време за четене:1 Минути, 52 Секунди

Bugatti ще представи най-новия си модел и това ще се случи през следващите 4 месеца.На фона на вихрещите се слухове във форумите на ентусиастите, в които се спекулира с двигателя на новия автомобил, Bugatti запазва мълчание, отказвайки да коментира спекулациите. Въпреки това Никол Оже, ръководител на отдела за комуникации, разкри, че завесата ще бъде вдигната в средата на годината.

Потвърдените детайли са оскъдни, но е сигурно, че новото Bugatti ще разполага с двигател с вътрешно горене, макар и не W16, който задвижваше предшествениците му. Пенсионирането на 8,0-литровия W16 с четири турбини идва заедно с роудстъра Mistral и ориентирания към пистата Bolide. Това, което се крие под капака на предстоящия модел, е забулено в противоречиви доклади, вариращи от атмосферен 8,3-литров V16, разработен от Cosworth, до спекулации за по-малък двигател като V12 на Lamborghini Revuelto или V8 на VW Group. Съществува и възможност за изцяло нов двигател. Въпреки несигурността представителите на компанията потвърдиха, че следващото Bugatti ще бъде хибридно.

Главният изпълнителен директор на Bugatti-Rimac Мате Римак се закани, че наследникът на Chiron ще бъде "изумителен", с безпрецедентни характеристики и "силно електрифициран" задвижващ агрегат, съсредоточен около "много привлекателен двигател с вътрешно горене". Бившият директор по дизайна на Bugatti Ахим Аншайдт, който се пенсионира през 2023 г., изрази мнение, че новият модел ще бъде "още по-удивителен" от Mistral, демонстрирайки революционни пропорции, технологичен напредък и неочаквани иновации.

Усилията за проектиране на хиперавтомобила започнаха през 2021 г., отбелязвайки последния проект, ръководен от Аншайдт преди пенсионирането му. Франк Хейл пое юздите на дизайна. За разлика от Chiron, новото Bugatti се очаква да се движи върху свежо шаси, което потенциално ще повиши неговата ексклузивност отвъд ограничените производствени серии от 500 бройки за Chiron и 450 бройки за Veyron на неговите предшественици.

Погледът към новия модел беше предоставен при закрити врати през ноември 2023 г. по време на среща с партньори на компанията в Берлин, където бяха зърнати два автомобила. Въпреки че до световната премиера остават няколко месеца, доставките за клиенти са планирани едва за 2026 г. В момента Bugatti е съсредоточена върху приключването на производството на ограничени бройки за моделите Mistral (99 броя) и Bolide (40 броя), след неотдавнашната доставка на последния "стандартен" Chiron.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Skoda разкри дизайна на Octavia (ВИДЕО)
Следваща публикация Mazda представи наследника на CX-7, който е с дължина от над 5 метра
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!