Врата от стара Mazda може да се продаде за 200 хиляди долара

Време за четене:1 Минути, 31 Секунди

Вратите за коли втора употреба, особено такива, които са останали поне няколко години в серийно производство, не са скъпи. Тук обаче, виждаме врата от стара Mazda, която може да се продаде за сумата от 200 хиляди долара. Причината е известният уличен художник Банкси, който е изрисувал вратата с изображение на фигура, гледаща към небето, наред с други интригуващи елементи.

Изненадващо, сега вратата има потенциална стойност, надвишаваща тази на целия автомобил, на който е принадлежала. Julien's Auctions оценява вратата на стойност между 100 000 и 200 000 долара, като крайната цена ще бъде обявена след приключване на наддаването на 15 февруари. Това уникално произведение заема централно място на събитието за улично изкуство на Julien's в Бевърли Хилс, като в момента тече активно онлайн наддаване. Наддаването започва от значителната сума от 25 000 долара, която далеч надхвърля първоначалната цена на вратата на Protege.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Banksy (@banksy)

Вратата служи само като фрагмент от оригиналния шедьовър на Банкси, наречен "Crazy Horse". Цялата Mazda и част от камион са превърнати в завладяваща военна сцена. Автомобилът изобразява лица, вперили поглед нагоре към камиона, където зловещо се приближават коне, украсени с очила за нощно виждане. Сцената, както е описана в детайлите на търга, включва телефонен номер, който при набиране възпроизвеждаше аудиоклипове от въздушен удар в Ирак през 2007 г. Вдъхновението за тази прочувствена творба е породено от хеликоптер "Апачи" със загадъчното кодово име Crazy Horse 18.

Търсенето на информация относно съдбата на останалите произведения на изкуството не дава официални отговори. Специален блог, посветен на Банкси, твърди, че автомобилът и камионът мистериозно са изчезнали само няколко дни след дебюта им през октомври 2013 г. Твърди се, че и двете превозни средства, които вече нямат врати откъм шофьорската страна, са били натоварени на камион и отпътували в неизвестното.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация 2024 г. ще бъде скъпа за шофиране в Германия
Следваща публикация Skoda разкри дизайна на Octavia (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!