Вече и у нас: Обмислят забрана за влизане в градовете на автомобили с Евро 3

Време за четене:55 Секунди

Законопроектът, който има за цел да направи въздуха в големите градове по-чист, все още не е обявен официално, но в интернет пространството се завъртя интересна информация, свързана с него.

Според непотвърдените все още данни, новия законопроект предвижда да се въведат т.нар. нискоемисионни зони, които да покриват почти изцяло големите градове на страната ни.

Ако показателите за замърсяване на въздуха станат високи, то забраната за влизане на стари коли може да обхване и целия град. Освен това, ако този законопроект бъде внесен и бъде приет, то служителите на КАТ законово ще имат право да измерят газовете на колата ви, директно на пътя.

В предложението са включени и точки, които ще задължат таксиметровите коли да са електрически, като това се отнася и за градския транспорт. По новата стратегия работя шест министерства, но въпреки това едва ли към момента, предвид данните с които разполагаме, е обмислена добре.

Това ще лиши огромна част от населението на големите градове у нас да използват автомобилите си, тъй като, както е добре известно автопаркът в България е доста стар и огромна част от колите ще попаднат под новите рестрикции.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Продават Range Rover-а на Кралица Елизабет II
Следваща публикация 600 000 долара за Barracuda-та на Никълъс Кейдж
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!