Toyota спря продажбите на Land Cruiser с дизелови двигатели

Време за четене:54 Секунди

Японският автомобилен производител се бори с редица проблеми, засягащи някои от дизеловите двигатели на компанията. По искане на Toyota, експерти от трети страни проведоха независимо разследване, което разкри нарушение по време на тестване на мощността на три дизелови двигателя: 1GD, 2GD и F33A.

Тези двигатели се монтират на различни модели на Toyota, включително на пикапа Hilux, SUV-то Fortuner, минивана Innova, но са най-разпространени сред Land Cruiser 300 и Lexus LX.

Причината за това е електронният блок за управление на двигателя, който по време на тестовете е с различен софтуер в сравнение с това, което е в автомобилите на клиентите. Това се отнася за поне десет модела, шест от които се продават в Япония. Toyota уверява клиентите, че е напълно безопасно да използват такова превозно средства, ако вече сте го закупили.

Автомобилният производител обаче временно спря да продава автомобили, оборудвани с тези дизелови двигатели на Toyota Industries Corporation (TICO). Освен това Toyota в момента не приема и бъдещи поръчки за тези двигатели. Очаква се автомобилите с тези дизелови двигатели да бъдат върнати в продажба, след като проблемът бъде разрешен.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ново 20: ЕС иска да регулира размерите на автомобилите
Следваща публикация За първи път в продажба се появи употребяван Rolls-Royce Spectre
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!