Volkswagen признава, че електрическият Golf може да „убие“ ID.3

Време за четене:1 Минути, 53 Секунди

Volkswagen обмисля оттеглянето на електрическия си модел ID.3 след само едно поколение, което проправя пътя за потенциалното завръщане на електрифицирана версия на емблематичния Golf. Решението е в съответствие със стратегията на Volkswagen за рационализиране на предложенията за електромобили, като се стреми към по-фокусирана и съгласувана гама. Кай Грюниц, ръководител на отдела за техническо развитие във Volkswagen, намекна за плановете за изцяло електрически Golf, като посочи, че компанията има конкретни идеи за неговия дизайн и характеристики.

Моделът ID.3, който наследи e-Golf, може би ще излезе по-рано от пазара, тъй като Volkswagen се стреми да усъвършенства портфолиото си от електрически автомобили. Този ход отразява ангажимента на компанията да развие емблематичните си имена на модели в електрическата ера, като същевременно гарантира, че всеки модел обслужва различни нужди на клиентите. Въпреки че електрическият Golf е на хоризонта, ще има припокриване, което ще позволи на ID.3 и на електрическия Golf да съществуват едновременно за определен период, предоставяйки на потребителите разнообразни възможности.

Golf, който през 2024 г. празнува своята 50-годишнина, заема специално място като един от най-емблематичните модели на Volkswagen и остава основно предложение в гамата на марката. Решението за представяне на електрически наследник подчертава отдадеността на Volkswagen да запази наследството на Golf и да го адаптира към електрическото бъдеще. С повече от 37 милиона произведени бройки от 1974 г. насам, Golf е най-продаваният автомобил в Европа в историята.

Тъй като Volkswagen пренасочва фокуса си към електрификацията, очакванията са предстоящият електрически Golf да играе централна роля в стратегията на компанията да преустанови производството на двигатели с вътрешно горене в Европа до 2033 г. Ангажиментът към електрификацията се простира отвъд отделните модели, като Volkswagen потвърждава, че почитани обозначения като "GTI" и "R" ще се запазят дори в електрическата ера.

Докато ентусиастите очакват завръщането на електрическия Golf, Volkswagen има вълнуващи планове за други електрически модели. Очаква се по-късно тази година да дебютира ID.3 GTX – вариант на хотхеч без двигател с вътрешно горене. Освен това Polo ще бъде заменен от ID.2, а компанията активно работи по по-малък ID.1, който може да включва вариант GTI, отдавайки почит на своя предшественик – модела up! GTI. Цялостната електрическа стратегия позиционира Volkswagen в челните редици на развиващия се автомобилен пейзаж, съчетавайки наследство с иновации.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Не продавайте тези 30-годишни коли! Вече се превръщат в колекционерски (ЧАСТ I)
Следваща публикация Запознайте се с Dacia Sandrider
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!