Китайска батерия за новото Porsche

Време за четене:1 Минути, 9 Секунди

Както вече ви информирахме преди седмица, компанията Porsche най-накрая показа своя дългоочакван нов продукт – електрическия кросоувър Macan EV . Електрическият автомобил е оборудван с батерия от 100 kWh, която според най-новата информация ще бъде доставена от китайската компания CATL.

Очаква се електрическият Macan да играе важна роля в прехода на Porsche към електричество. Новият електрически кросоувър се предлага в два варианта: Macan 4 и Macan Turbo. Базовото Porsche Macan 4, задвижвано от 100 kWh литиево-йонна батерия, има WLTP пробег до 613 км.

Сега, според нов доклад от Mobile China, новото Porsche със сигурност ще използва батерии от водещия китайски доставчик на батерии CATL. Тъй като Volkswagen използва батерии CATL за своите електромобили, логично е и Porsche да последва този пример.

Ще припомним, че CATL доставя и батерии за Tesla, Ford, Hyundai, Toyota, Volvo, BMW и др., като батерийният гигант доминира в индустрията с пазарен дял от 37.4%. Наскоро CATL показа няколко иновативни батерии.

Но найинтересна бе показаната през август ултра-бърза батерия Shenxing. CATL твърди, че тя може да генерира енергия за 400 км пробег само за десет минути. Не е ясно точно каква батерия ще доставят китайците за новия Macan.

Цените на Porsche Macan 4 в САЩ започват от $78 800, докато препоръчителната цена на дребно за версията Turbo е $105 300. Доставките на новото Porsche се очаква да започнат през втората половина на годината.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Запознайте се с Dacia Sandrider
Следваща публикация Това е най-мощната Dacia правена някога
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!