Пикапът на Kia бе заснет отблизо на обществен паркинг (ВИДЕО)

Време за четене:1 Минути, 33 Секунди

Kia официално потвърди плановете си да разработи пикап върху рама, който да се конкурира с популярни модели като Ford Ranger и Toyota Hilux на пазари като Азия и Австралия. Неотдавна прототип на този средноразмерен пикап, който се очаква да носи името Tasman, беше забелязан на паркинг в Корея, което дава възможност за по-близък поглед, въпреки значителния камуфлаж, който скрива почти всички дизайнерски елементи.

Прототипът демонстрира характерен дизайн, включващ прав капак, вертикални предни и задни престилки, квадратни арки на колелата, странични огледала и правоъгълнаа пътническа кабина. Този дизайн му придава здрав и солиден външен вид, напомнящ на Jeep Gladiator. Макар че леглото може да изглежда компактно, Kia е добавила практичен елемент със стъпало, интегрирано в задната броня, което улеснява достъпа на собствениците до него, за да извадят предмети от товарната част.

По отношение на дизайна на светлините пикапът изглежда черпи вдъхновение от по-широкото семейство на КИА, като вертикалните дневни светлини (DRL) отпред наподобяват тези на обновеното Sorento и EV9. Извивката нагоре в долната част на задното стъкло на Tasman повтаря стила, който се вижда при електрическия SUV на Kia.

Kia следва двойна стратегия при разработването на пикапа си, като планира както версия с двигател с вътрешно горене, каквато се вижда в прототипа, така и изцяло електрически модел, който се очаква да се предлага в САЩ. Докато електрическият вариант се очаква да бъде базиран на платформата E-GMP, Tasman може да споделя платформата на каросерията върху рамата с Borrego (Mohave).На австралийския пазар Kia потвърди, че Tasman ще бъде оборудван с дизелов задвижващ агрегат, вероятно 2,2-литров CRDi четирицилиндров двигател с турбокомпресор.А ко обаче пикапът е предназначен за Северна Америка, упоритите слухове сочат, че той може да се предлага с бензинов двигател, за да се съобрази с регионалните предпочитания.

Очаква се Kia Tasman да бъде представен по-късно тази година, а продажбите да започнат през 2025 г.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Задава се сериозен проблем с „джиповете“ и пикапите в Европа
Следваща публикация Фабричен дизелов кемпер от Great Wall (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!