Норвежките власти не смятат, че счупеното окачване на Tesla е проблем

Време за четене:1 Минути, 29 Секунди

Норвежките органи по безопасността взеха решение за потенциално изтегляне на автомобили Tesla Model S и Model X в страната след провеждане на разследване на проблеми, свързани със задните долни носачи. Норвежката администрация по обществените пътища (NPRA) започна разследването след повече от дузина съобщения от клиенти през 2022 г., в които се описват инциденти със счупване на задни долни носачи. Въпреки че имаше спекулации, че това може да доведе до сервизна акция, NPRA реши да не го прави. Решението на NPRA се основава на наблюдението му, че повредите са възниквали при ниски скорости, особено при движение на заден ход, и стига до заключението, че подобни случаи не представляват неприемлив риск.

В официалното си изявление NPRA споменава: "Норвежката администрация по обществените пътища (NPRA) смята, че счупването на заден долен носач не представлява неприемлив риск и че няма основание да се изисква изтегляне на автомобилите." Освен това агенцията изтъкна, че броят на докладваните случаи е сравнително малък в сравнение с общия брой на автомобилите Model S и Model X по норвежките пътища.

Заслужава да се отбележи, че в доклад от предходната година се изтъкват над 3000 глобални доклада за повреди на носачи през 12-те месеца до април 2019 г. Освен това някои мениджъри на сервизи твърдят, че през 2017 г. Tesla ги е инструктирала да приписват повредите на носачите на злоупотреба с шофиране и да прехвърлят разходите за резервни части на клиентите, за да избегнат гаранционни искове. Reuters съобщи, че Tesla е претърпяла загуби в размер на 263 млн. долара в световен мащаб поради ремонти на части, които са се повредили скоро след доставките на клиентите.

В отговора си до NPRA Tesla изрази убеждението си, че вероятността за сериозен проблем е малка и че той "не би представлявал никакъв риск и опасност за безопасността".

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация От Porsche смятат, че мнението на ЕС за ДВГ може да се преобърне
Следваща публикация Автомобилното изложение в Женева се завръща. Това са участниците тази година
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!