Volkswagen вече не е №1 в Китай, ето кой ги измести

Време за четене:1 Минути, 39 Секунди

През 2023 г. BYD изпревари Volkswagen Group и се превърна в най-продаваната марка автомобили в Китай, което е значително постижение за китайския автомобилен производител. Данните за регистрациите от Китайския център за автомобилни технологии и изследвания разкриват, че регистрациите на BYD в Китай са достигнали 2,4 милиона автомобила, което води до пазарен дял от 11% в цялата страна, отразяващ увеличение от 3,2 процентни пункта.

Това постижение подчертава успешния фокус на BYD върху електрическите превозни средства (EV) и способността му да изпреварва утвърдените световни автомобилни имена. Бързото издигане на BYD е в унисон с по-широката тенденция китайските автомобилни марки да са водещи в разработването на достъпни и високотехнологични електрически превозни средства, които намират все по-голямо признание на международната сцена.

Данните сочат, че BYD е изпреварил Volkswagen като най-продаваната марка автомобили в Китай за цялата година – статут, който VW държи поне от 2008 г. насам. Въпреки че BYD вече е изпреварил VW на тримесечна база през 2023 г., последното развитие затвърждава позицията му за цялата година.

Световните производители на автомобили, включително Stellantis и VW, все повече се обръщат към китайските автомобилни компании, за да подобрят стратегиите си за електрически превозни средства, признавайки силата на китайския пазар в стимулирането на приемането на електрически превозни средства.

Сред петте водещи марки Toyota и Honda отбелязаха спад както в пазарния дял, така и в обема на продажбите, докато местният играч Changan отбеляза увеличение на продажбите при стабилен пазарен дял. Промяната в класацията показва положителни перспективи за BYD и други китайски производители на автомобили до 2024 г., като се очаква 25% увеличение на общите продажби на електрически и хибридни автомобили в Китай, достигайки 11 млн. единици.

Глобалните продажби на BYD надхвърлиха 3 млн. броя, което я позиционира да влезе в топ 10 на класациите за глобални продажби на автомобили за първи път, според GlobalData. През четвъртото тримесечие продажбите на BYD само на електрически превозни средства изпреварват тези на Tesla, което я прави най-големият световен продавач на електрически превозни средства през този период.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ето колко струва у нас най-луксозният електрически Mercedes (БГ ЦЕНИ)
Следваща публикация Mercedes-AMG One „втора употреба“?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!