Mercedes продава всичките си шоуруми в Германия

Време за четене:58 Секунди

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz планира да продаде всички свои шоуруми в Германия. За тази цел концернът възнамерява да започне преговори с евентуални нови оператори, съобщава вестник Bild.

Решението се отнася за всички около 80 шоурума, „независимо дали се намират в селски райони или в големи градове“, казва говорител на Mercedes-Benz пред вестника. Следователно клонът в централата на компанията в Щутгарт също е обявен за продажба.

Компанията обаче подчерта, че нито един шоурум няма да бъде затворен и автомобилният производител не изпитва финансови затруднения. В обявените за продажба автосалони работят 8 000 души, но не се предвиждат съкращения.

От Mercedes искат новите собственици да наемат въпросните 8 хиляди служители. Концернът има и още ясни изисквания към потенциалните купувачи. Говорим само за тези, които например са готови да инвестират и нямат икономически проблеми.

„Искаме да гарантираме конкурентоспособността и жизнеспособността на успешните продажби на Mercedes-Benz в Германия“, подчертава представителят на концерна. Автомобилният производител изключва възможността да продаде всички свои представителства на една компания.

Ще припомним, че това не е първият път, когато автомобилният производител от Щутгарт разпродава автосалоните си. Компанията вече предприе подобна стъпка в много други европейски страни.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Култовият Hummer се превърна в странен шестколесен лоурайдър
Следваща публикация Това са всички нови коли, които може да си купите с бензинов V12
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!