BYD може да пусне конкурент на Defender в Европа

Време за четене:1 Минути, 17 Секунди

Китайският производител на електромобили BYD проучва възможността да представи своите SUV автомобили Yangwang U8 и Fang Cheng Bao 5 на европейския пазар, като ги позиционира като конкуренти на утвърдени модели като Mercedes G-Class, Land Rover Defender и Ford Bronco. Очаква се U8, пълноразмерен луксозен SUV, да дебютира на автомобилното изложение в Женева през февруари, като цената му на родния пазар в Китай е приблизително 140 000 евро (152 000 USD).

U8 се отличава с електрическото си задвижване, което включва 49-киловатчасова батерия, съчетана с бензинов двигател за удължаване на пробега, осигуряващ впечатляващ пробег от 1000 км. Забележително е, че офроуд възможностите на U8 се подобряват благодарение на наличието на електромотор, предназначен за всяко колело, което му позволява да изпълнява тесни завои подобно на танк и да се плъзга странично на места за паркиране. Освен това BYD твърди, че плътно затворената конструкция на автомобила му позволява да плува във вода до половин час, въпреки значителното му собствено тегло от 3,5 тона.

В същото време Fang Cheng Bao 5 е оборудван с хибридно задвижване и има по-достъпна начална цена от около 40 000 евро (43 500 долара). Това позиционира Bao 5 като привлекателен вариант за потребителите, които търсят достъпна цена, но същевременно се стремят да притежават здрав и способен SUV, което го прави потенциален съперник на такива модели като Ford Bronco и Land Rover Defender. Тъй като BYD проучва възможностите за навлизане на европейския пазар, тя има за цел да предложи на потребителите електрически и хибридни SUV варианти, които съчетават най-съвременни технологии, проходимост и конкурентни цени.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Казваме сбогом на Mazda 6
Следваща публикация Bentley записа изключително слаба година
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!