Казваме сбогом на Mazda 6

Време за четене:55 Секунди

Моделът Mazda 6 ще бъде спрян от производство. Последните автомобили ще напуснат поточната линия на завода в японския град Хофу през пролетта на тази година. Това съобщава японският сайт BestCarWeb .

Във втория монтажен завод на марката, който е позициониран в Китай производството на Mazda 6 вече е спряно. Автомобилите, които вече са произведени в двата завода, ще бъдат разпродадени през 2024 година.

Mazda 6 вече напусна и северноамериканския пазар, като това стана през 2021 година, а британския завод спря производството на модела за Европа пре 2023-а. Моделът все още се предлага в някои страни от ЕС, Азия и Австралия.

Причината за спирането на автомобилното производство е ясна. Mazda 6 от трето поколение се произвежда от 2012 г. И въпреки че моделът беше радикално актуализиран през 2018 г., той вече трябва да бъде заменен.

Наследник на Mazda 6 обаче едва ли ще се появи в близко бъдеще, тъй като сега седаните не се търсят и японският производител залага основно на кросоувъри. За 2023 г. са продадени само 34 000 Mazda 6, докато продажбите на кросоувърите CX-5 са 10 пъти повече – 345 000.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Проблемът с доставката на украински стоки стана причина за спиране на обслужването на електромобили
Следваща публикация BYD може да пусне конкурент на Defender в Европа
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!