Ford най-после ще започне производството на Explorer EV след

Време за четене:1 Минути, 21 Секунди

След осеммесечно закъснение Ford се подготвя да започне серийно производство на Explorer, с което ще отбележи първото си навлизане в областта на изцяло електрическите автомобили за европейския пазар. Тази значителна стъпка ще бъде стартирана през юни, като се очаква първата партида Explorer да достигне до клиентите до август, както потвърди говорител на Ford пред Automobilwoche.

Първоначално планиран за доставка на клиентите в края на предходната година, пускането на Explorer на пазара се забави, за да се съобрази с модернизацията, привеждаща го в съответствие с новите европейски стандарти за батерии. Explorer се предвижда да излезе на пазара със стартова цена под 45 000 евро. Позициониран да се конкурира в оживения пейзаж на електрическите превозни средства, Explorer ще се бори със силни съперници като Cupra Tavascan, Nissan Ariya и Toyota bZ4X.

Стратегическият ход на Ford към устойчиво автомобилно бъдеще се подчертава и от ускоряването на въвеждането на масови електромобили на европейския пазар. Това ускоряване се улеснява от индустриалното партньорство с Volkswagen Group. Забележително е, че Explorer споделя същата платформа MEB на VW Group като VW ID4, което е пример за съвместните усилия в рамките на този автомобилен алианс. Производството на Explorer ще се осъществява в Кьолн, Германия, където Ford се насочи към изцяло електрически подход, прекратявайки производството на Fiesta.

Като част от ангажимента на Ford да диверсифицира портфолиото си от електромобили, към края на тази година от производствената линия в Кьолн ще слезе по-спортен, купеобразен брат на Explorer. Този предстоящ модел не само ще въплъщава динамичен дизайн, но и ще има обща основа с VW ID5, което допълнително затвърждава съвместните стъпки между Ford и Volkswagen Group в областта на електрическата мобилност.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация За първи път в своята история Lamborghini продаде повече от 10 000 коли за една година
Следваща публикация Нов внос от САЩ: Най-добрите коли на старо до 20 000 лв.
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!