Tesla отново свали цените в Европа

Време за четене:1 Минути, 37 Секунди

Като стратегически ход за стимулиране на търсенето в условията на нарастваща конкуренция Tesla обяви намаление на цените на Model Y в Германия. Моделите Model Y Long Range и Model Y Performance вече се предлагат с 9% и 8% отстъпка, като цените им са съответно 49 990 евро и 55 990 евро, което отразява намаление от 5000 евро. Освен това цената на моделите със задвижване на задните колела на Model Y е намалена с 4,2%, или 1 900 евро, с което цената им е сведена до 42 990 евро. Тези корекции идват в момент, когато автомобилни производители като Volkswagen и BYD полагат все по-големи усилия да привлекат клиенти, които все още се колебаят дали да преминат към електрически превозни средства.

Според данни на Федералната служба за автомобилен транспорт Model Y претендира за първото място като най-продаван електрически автомобил в Германия през 2023 г. с приблизително 45 800 регистрации. Въпреки това постижение Tesla отстъпи общата позиция №1 на пазара на BEV на Volkswagen, тъй като марката на последния отбеляза 12% ръст в продажбите на BEV, достигайки 70 628 единици, докато обемът на Tesla спадна с 9% до 63 685.

Възходът на Volkswagen на пазара е подкрепен от субсидиите за електрическите автомобили ID, започнати след като германското правителство оттегли подкрепата си за стимулите. В отговор на тази променяща се обстановка BYD също предпочете да намали цените на своите електромобили в Германия, с особен акцент върху компактния SUV Atto 3. Въпреки че през миналата година BYD продаде 4140 автомобила в Германия, компанията има амбициозни планове, като се стреми да постигне 10 % пазарен дял след началото на производството в новия си завод за автомобили в Унгария през следващите години.

Междувременно Tesla се сблъсква с оперативни предизвикателства, тъй като временно спира значителна част от производството на автомобили в завода в Берлин поради забавените доставки на батерии от Китай, причинени от кризата с корабоплаването в Червено море. Заводът в Берлин отговаря за производството на Model Y за европейския пазар.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Чешката хиперкола Bohema влиза в производство
Следваща публикация За първи път в своята история Lamborghini продаде повече от 10 000 коли за една година
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!