Потвърдено: Audi пуска най-луксозния си и най-голям SUV Q9

Време за четене:1 Минути, 38 Секунди

Все още не е ясно защо германците от Audi не пуснаха досега голям луксозен SUV. Mercedes продава своя GL/GLS от 2006 г., а BMW X7 излезе на пазара през 2018 г. Но това най-накрая може да се промени.

Ситуацията ще се промени, тъй като след дълга циркулация на слухове за Audi Q9, главният изпълнителен директор на Audi Australia Джеф Маниринг каза в интервю за CarSales , че най-луксозния SUV ще се появи преди 2026 г.

На въпрос дали има смисъл да се пусне по-голям и по-скъп модел Q, той отговори: „Да, разбира се. Ако просто погледнете обема на продажбите спрямо различните марки, ще видите, че ние не сме представени в най-високия сегмен на SUV-тата, в който са преките ни конкуренти."

Когато беше помолен да назове модела, Джеф Маниринг се усмихна и се съгласи, че "Q9" е име, което остава. Automotive News вярва, че американските дилъри могат да започнат да продават новия модел още през 2025 г.

Доклад , публикуван през 2022 г., твърди, че Q9 ще бъде истински седемместен SUV с много място за краката на пътниците на третия ред. Очаква се основните пазари за продажба да бъдат САЩ и Китай.

Дилърите в Северна Америка бяха информирани за пристигането на модела преди повече от година. Q9 обаче ще бъде един от последните нови модели на Audi с двигатели с вътрешно горене.

В дългосрочен план целта е да се прекрати производството на автомобили с ДВГ, като това трябва да се случи до 2032 година, с възможна отсрочка, основно за пазара в Китай, но това ще е в зависимост от местното търсене.

Q9 няма да е единствената промяна в SUV гамата на Audi , тъй като Q2 ще бъде спряно само едно поколение по-късно. Междувременно изцяло електрическият Q6 E-Tron идва тази година, носейки със себе си и по-елегантната версия Q6 E-Tron Sportback. Наименованията са доста объркващи, тъй като Audi вече продава бензиновия Q6 в Китай като триредов SUV.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация 5 недопустими грешки, които шофьорите правят през зимата
Следваща публикация Mazda отново пуска кола с ванкелов мотор
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!