BMW не се отказва от дизела

Време за четене:1 Минути, 22 Секунди

Както вече ви информирахме, BMW обяви, че скоро ще инвестира 711 милиона долара за модернизиране на основния си завод в Мюнхен, за да произвежда там само електрически превозни средства от края на 2027 година

Заводът на BMW в Мюнхен ще бъде първият в съществуващата производствена мрежа на компанията, който ще бъде преустроен изцяло за електрически превозни средства. Нов завод в Дебрецен, Унгария, който в момента е в процес на изграждане, също ще произвежда само електрически превозни средства, като бъдещите модели Neue Klasse се планира да бъдат произведени там още от 2025 г.

След приключване на обновяването на завода в Мюнхен, производството на седана Neue Klasse ще се премести там, както и на други модели от ново поколение, които също ще се произвеждат в завода на BMW в Китай от 2026 г. и в завода в Мексико от 2027 г.

За разлика от конкурентите си, BMW обаче не си е поставила собствена цел за постепенно премахване на производството на дизелови коли, така че може просто да се наложи да се съобрази с правилата на ЕС, забраняващи продажбата на бензинови и дизелови автомобили от 2035 г.

Въпреки това автомобилният производител казва, че планира да постигне целта си за производство на електрически автомобили. Тази година компанията планира да продаде половин милион електрически коли, но към момента не се отказва от автомобилите с ДВГ, включително и от дизеловите.

Едновременно с това BMW инвестира сериозно в своята концепция Neue Klasse, която според компанията обещава да преодолее технологичната пропаст и да настигне конкуренти като Tesla. Миналия септември на IAA Munich Mobility автомобилният производител представи своята концепция Vision Neue Klasse, която в момента тества и усъвършенства и за която ви разказахме подробно.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Глоба при регистрация на автомобил с ДВГ
Следваща публикация Lamborghini Revuelto е разпродадено до края на 2026 г.
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!